torsdag 1 februari 2018

Knalle...

Om någon sagt till mig för sisådär 10 år sedan att jag skulle jobba som Knalle på marknader hade jag skrattat gott!

Men faktum är att....

Sedan 7 år tillbaka packar jag mina väskor en gång i månaden och beger mig till stadens torgmarknad och det är såå roligt! Under åren som gått har jag byggt upp en återkommande kundkrets som endast handlar på marknadsdagen. Jag har försökt att uppmuntra till att handla via min webshop, mail eller telefonsamtal. Men de ler och säger att de återkommer nästa månad, goa underbara människor som jag aldrig mött om jag inte stått där jag stått.

Jag är oerhört fascinerad av alla dessa knallar som sliter med sina marknadsstånd. Många åker land och rike runt, anländer tidigt tidigt för att packa upp sina varor och efter många timmar är det dags att packa ner allt och förbereda för nästa marknad. Det är oftast kallt och inte alltid så mycket folk. Jag kan inte låta bli att undra hur lönande det kan vara. Dock har jag förstått att många knallar spenderar vintermånaderna utomlands, gärna Thailand och Spanien och vem skulle inte vilja göra det?

För mig tar det ungefär 10 minuter att packa upp och 5 minuter att packa ner, nästan så jag skäms att det går så fort. Sedan socialiserar jag mig hela dagen. Njuter av lunch från Kaffebaren som ligger tvärsemot mitt stånd, dom har fantastisk service med leverans till min plats, kan man ha det lyxigare?

Kaffebaren har de mest underbara surdegstoast och sallader man kan önska sig

Försäljningen varierar det beror helt på väder och vind och vilken månad vi befinner oss i. Jag är lite av en lyxlirare så regnar det stannar jag hellre hemma och sköter min business på annat sätt. Men det är guld värt att möta mina kunder personligen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar