torsdag 18 september 2014

Välgörenhet

 Jag har en dröm, en dröm om att kunna ge tillbaka, återgälda.

När min dotter var 1 år upptäcktes det att hon hade ett allvarligt hjärtfel,
tack och lov gick operationen bra och idag är mår hon toppen.

Jag hade aldrig varit i kontakt med sjukvården som jag tvingades till då.

Jag hade aldrig varit i kontakt med någon som var allvarligt sjuk.

Tacksamhet i mängder och känslan av att vilja ge tillbaka är enorm.

Vi i familjen gör så gott vi kan, vi skänker pengar till olika ändamål.

Ena månaden kan det vara barncancerfonden, en annan handikapporganisation, SOS barnbyar, ALS bara för att nämna några.

Hjärt och Lungfonden ligger oss kanske närmast. Här kan du läsa om hur jag tillsammans med mina kunder skänkte cirka 7000:- till Alla Barnhjärtan.

Företaget Forever Living Products vars produkter jag är oberoende återförsäljare åt har också en vilja att hjälpa, Forever Giving heter deras välgörenhetsprojekt.


"Our mission is to Make a Difference throughout the world by providing funds, facilities and education to help fight against poverty, hunger and the lack of medical service for children"

När jag var i London i våras på Global Rally fick vi äran att lyssna till Kaos Choir, ett projekt som Forever Giving skänkte pengar till.

Ni måste lyssna de är helt helt underbara!
Kaos Choir


När C, vår dotter blev opererad skedde det på Drottning Silvias Barnsjukhus här i Göteborg.

Lite extra glad blev jag när jag fick höra att Forever Giving valt att skänka en anselig summa till just Drottning Silvias Barnsjukhus.

Även om jag personligen inte kan ge allt jag skulle vilja är jag stolt över att tillhöra ett företag som vill hjälpa, som vill förändra!

Det betyder mycket för mig!6 kommentarer:

 1. Vad är det som avgör vem du skänker pengar till? <3

  SvaraRadera
 2. Hjärt och lungfonden har vi skänkt pengar till sedan vår dotters hjärtfel upptäcktes. Annars beror det ganska mycket på vilka som gör sig synliga... Exempelvis ALS nu när de syntes mycket på FB annars hade jag nog inte tänkt på just dom. Förut hade vi vissa stående som fick en slant varje månad men det har vi sagt upp just för att vi vill ha valmöjligheten.

  Tack för titten!

  SvaraRadera
 3. Heja dig! Jag är inte så bra på att skänka till organisationer men jag ger desto mer till de som finns i min omgivning. Tiggarna vid affärerna får ALLTID av mej. Jag har ju också många ungar runt om i världen som fått och får! När jag tjänar 69 000 skall också använda pengar till välgörenhet - självklart!

  SvaraRadera
 4. Jag skänker till cancerfonden/barncancerfonden för att jag förlorade min mamma i den hemska sjukdomen!

  Trevlig helg
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 5. Håller med dig om att välgörenhet är en möjlighet att återgälda. Även om det inte är så stora tacksamhetsområden kan det vara tacksamhet för de små lyckoämnen vi har - som faktiskt inte är självklara. Själv fungerar jag på vad jag ska skänka en del av min vinst från företaget, just nu. Det är inte helt lätt att välja när det finns så många ändamål som behöver hjälp...
  /Kristina

  SvaraRadera
 6. Vi har alla så otroligt mycket att vara tacksamma för. Ett sätt att ge tillbaka är att bli blodgivare, jag gav blod förförsta gången nyligen och funderade varför jag inte gjort detta tidigare. Det var så givande! /Nina

  SvaraRadera